GM steekt miljarden dollars in Cruise

General Motors stopt in totaal 3,45 miljard dollar nieuw geld in Cruise, het dochterbedrijf dat zich specifiek bezighoudt met autonoom rijden. GM neemt voor 2,1 miljard dollar het belang over dat tech-investeerder Softbank bezit in Cruise en investeert er daarnaast zelf nog eens 1,35 miljard dollar in.

‘Sinds General Motors in 2016 een meerderheid verwierf, heeft Cruise zelfrijdende auto’s tot realiteit gemaakt en is het de leider geworden op de weg naar commerciële, autonome taxi- en besteldiensten. De nieuwe investeringen stellen GM in staat om haar autonoom-rijden strategie verder voort te zetten.’

Mijlpaal

CEO Kyle Vogt van Cruise: “Cruise blijft opereren zoals tot nu toe, een onafhankelijk bedrijf dat naast GM werkt in een flexibel, samenwerkend partnerschap.’’ Cruise heeft vorige maand een mijlpaal bereikt door als eerste vol-autonome openbare ritten aan te bieden in een grote Amerikaanse stad, San Francisco. Dat gebeurt met de Cruise Origin, een elektrische auto die speciaal is ontwikkeld om volledig zonder bestuurder te functioneren.

Lees ook:
Ford doet proef met autonome bestelwagen in Londense haven

GM steekt miljarden dollars in Cruise - Automobielmanagement.nl

GM steekt miljarden dollars in Cruise

General Motors stopt in totaal 3,45 miljard dollar nieuw geld in Cruise, het dochterbedrijf dat zich specifiek bezighoudt met autonoom rijden. GM neemt voor 2,1 miljard dollar het belang over dat tech-investeerder Softbank bezit in Cruise en investeert er daarnaast zelf nog eens 1,35 miljard dollar in.

‘Sinds General Motors in 2016 een meerderheid verwierf, heeft Cruise zelfrijdende auto’s tot realiteit gemaakt en is het de leider geworden op de weg naar commerciële, autonome taxi- en besteldiensten. De nieuwe investeringen stellen GM in staat om haar autonoom-rijden strategie verder voort te zetten.’

Mijlpaal

CEO Kyle Vogt van Cruise: “Cruise blijft opereren zoals tot nu toe, een onafhankelijk bedrijf dat naast GM werkt in een flexibel, samenwerkend partnerschap.’’ Cruise heeft vorige maand een mijlpaal bereikt door als eerste vol-autonome openbare ritten aan te bieden in een grote Amerikaanse stad, San Francisco. Dat gebeurt met de Cruise Origin, een elektrische auto die speciaal is ontwikkeld om volledig zonder bestuurder te functioneren.

Lees ook:
Ford doet proef met autonome bestelwagen in Londense haven