Het boekjaar liep af op 31 maart en de wereldwijde afzet aan personenauto’s bleek met meer dan tweehonderdduizend eenheden naar 1,3 miljoen gezakt te zijn. Het bedrijf boekte een verlies van 4,4 miljard dollar, twee keer zo veel als in het boekjaar 2003. De verkopen gingen vooral slecht in Japan en in Noord-Amerika. In Europa daarentegen stegen met 27 duizend eenheden naar 241 duizend. Mitsubishi heeft een grote financiële reorganisatie achter de rug. Het kreeg voor meer dan tien miljard dollar aan steun van andere bedrijven uit de Mitsubishi-familie nadat DaimlerChrysler, de voormalige grootaandeelhouder, vorig jaar weigerde geld in de autofabriek te pompen. Mitsubishi wil het vertrouwen van de markt terugwinnen door nieuwe producten te introduceren, beter op de kosten te letten en te profiteren van de groeimarkten in Rusland en China. Het denkt in 2008 weer winstgevend te kunnen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding