Bovag komt met platform rond energie

Bovag is gestart met het platform bovagenergie.nl omdat Bovag-ondernemers geconfronteerd worden met grote uitdagingen in de energietransitie, op weg naar klimaatneutraal verplaatsen en ondernemen. Het platform biedt de leden informatie, advies, tools, producten en diensten.

bovag
Sinds dit jaar krijgt Bovag steeds meer vragen rond verduurzaming, stijgende energieprijzen, energiecontracten, laadpaalpleinen en netcongestieBovag (2018)

“Bovag-leden staan aan de lat om mee te gaan in de energietransitie. Hoe bedrijven moeten en kunnen omgaan met energie verandert snel. Hun producten en diensten krijgen een (extra) energiecomponent door de toename van elektrisch vervoer; hun energieverbruik voor de eigen bedrijfsvoering groeit of verandert en het wordt interessant om energie zelf op te wekken en op te slaan of zelfs te verkopen,” staat in het bericht van Bovag.

“Daar komt bij dat wet- en regelgeving nieuwe eisen aan sectoren, bedrijven en vervoermiddelen stelt. En tegelijk hebben bedrijven te maken met torenhoge energieprijzen en een vol stroomnet, waardoor terugleveren lastig of onmogelijk is en grootverbruikers de aansluiting wordt ontzegd. Dat alles maakt het ondernemen niet makkelijker. Ondernemers moeten zich bezighouden met zaken waar ze nog nooit eerder mee te maken kregen.”

Sinds dit jaar krijgt Bovag steeds meer vragen rond verduurzaming, stijgende energieprijzen, energiecontracten, laadpaalpleinen en netcongestie. Op www.bovagenergie.nl staan diverse tools die helpen bij het maken van zakelijke beslissingen. Verder hebben leden via Bovagenergie.nl toegang tot producten en diensten die helpen hun energielasten omlaag te brengen. Bijvoorbeeld een onafhankelijk energie-expert die een energiescan op locatie komt doen of een oplossing voor opslag van zelf opgewekte energie in een lokale batterij. Maar ook onafhankelijk advies inzake subsidie, financiering en verzekeren, hulp bij keuze, installatie en verzekeren van energie-gerelateerde zaken.

Voorzitter Han ten Broeke: “Wat je hier ziet is echt Bovag 2.0. Wij helpen leden in te spelen op de fluctuerende energieprijzen en de energietransitie te omarmen. We helpen om op energie te besparen, om het stroomnet te balanceren en om energie op te wekken en terug te leveren binnen een eigen ‘energiepool’. Zo blijft het geld binnen de branche en zetten we de eerste stap naar CO2 neutraal ondernemen en het opwekken van voldoende groene energie.”

Lees ook:

Bovag: Ondernemer komt er bekaaid vanaf 

Bovag komt met platform rond energie - Automobielmanagement.nl

Bovag komt met platform rond energie

Bovag is gestart met het platform bovagenergie.nl omdat Bovag-ondernemers geconfronteerd worden met grote uitdagingen in de energietransitie, op weg naar klimaatneutraal verplaatsen en ondernemen. Het platform biedt de leden informatie, advies, tools, producten en diensten.

bovag
Sinds dit jaar krijgt Bovag steeds meer vragen rond verduurzaming, stijgende energieprijzen, energiecontracten, laadpaalpleinen en netcongestieBovag (2018)

“Bovag-leden staan aan de lat om mee te gaan in de energietransitie. Hoe bedrijven moeten en kunnen omgaan met energie verandert snel. Hun producten en diensten krijgen een (extra) energiecomponent door de toename van elektrisch vervoer; hun energieverbruik voor de eigen bedrijfsvoering groeit of verandert en het wordt interessant om energie zelf op te wekken en op te slaan of zelfs te verkopen,” staat in het bericht van Bovag.

“Daar komt bij dat wet- en regelgeving nieuwe eisen aan sectoren, bedrijven en vervoermiddelen stelt. En tegelijk hebben bedrijven te maken met torenhoge energieprijzen en een vol stroomnet, waardoor terugleveren lastig of onmogelijk is en grootverbruikers de aansluiting wordt ontzegd. Dat alles maakt het ondernemen niet makkelijker. Ondernemers moeten zich bezighouden met zaken waar ze nog nooit eerder mee te maken kregen.”

Sinds dit jaar krijgt Bovag steeds meer vragen rond verduurzaming, stijgende energieprijzen, energiecontracten, laadpaalpleinen en netcongestie. Op www.bovagenergie.nl staan diverse tools die helpen bij het maken van zakelijke beslissingen. Verder hebben leden via Bovagenergie.nl toegang tot producten en diensten die helpen hun energielasten omlaag te brengen. Bijvoorbeeld een onafhankelijk energie-expert die een energiescan op locatie komt doen of een oplossing voor opslag van zelf opgewekte energie in een lokale batterij. Maar ook onafhankelijk advies inzake subsidie, financiering en verzekeren, hulp bij keuze, installatie en verzekeren van energie-gerelateerde zaken.

Voorzitter Han ten Broeke: “Wat je hier ziet is echt Bovag 2.0. Wij helpen leden in te spelen op de fluctuerende energieprijzen en de energietransitie te omarmen. We helpen om op energie te besparen, om het stroomnet te balanceren en om energie op te wekken en terug te leveren binnen een eigen ‘energiepool’. Zo blijft het geld binnen de branche en zetten we de eerste stap naar CO2 neutraal ondernemen en het opwekken van voldoende groene energie.”

Lees ook:

Bovag: Ondernemer komt er bekaaid vanaf