‘Renault betaalt werknemers energietoeslag’

Renault gaat de meeste van haar 42 duizend werknemers in Frankrijk 600 tot 1.000 euro toeslag geven om de hoge energierekeningen en snel stijgende kosten voor levensonderhoud enigszins op te vangen. Werknemers met de laagste salarissen krijgen de maximale toeslag.

Renault gaat de meeste van haar 42 duizend werknemers in Frankrijk 600 tot 1.000 euro toeslag gevenRenault (2022)

Dat meldt het Franse economische dagblad Les Echos. De uitkering zal rond de Kerstdagen worden overgemaakt. Het bedrag is samengesteld uit een eenmalige uitkering van 500 euro, drie maanden ziektekostenpremie voor rekening van de werkgever en 100 euro extra vervoersvergoeding.

Renault heeft de regeling besproken met de vakbonden. Die moeten, in het kader van de cao-onderhandelingen, nog wel hun formele goedkeuring geven. De belangrijkste bond FO heeft in ieder geval positief gereageerd: “Na een moeilijke start van de onderhandelingen beantwoordt dit gebaar aan een noodzaak en een probleem waar alle werknemers mee te kampen hebben,” aldus een woordvoerster. Zij benadrukt wel dat de toeslag ‘geen invloed zal hebben op de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden voor 2023.’

Lees ook:

Transformatie Renault werpt vruchten af 

‘Renault betaalt werknemers energietoeslag’ - Automobielmanagement.nl

‘Renault betaalt werknemers energietoeslag’

Renault gaat de meeste van haar 42 duizend werknemers in Frankrijk 600 tot 1.000 euro toeslag geven om de hoge energierekeningen en snel stijgende kosten voor levensonderhoud enigszins op te vangen. Werknemers met de laagste salarissen krijgen de maximale toeslag.

Renault gaat de meeste van haar 42 duizend werknemers in Frankrijk 600 tot 1.000 euro toeslag gevenRenault (2022)

Dat meldt het Franse economische dagblad Les Echos. De uitkering zal rond de Kerstdagen worden overgemaakt. Het bedrag is samengesteld uit een eenmalige uitkering van 500 euro, drie maanden ziektekostenpremie voor rekening van de werkgever en 100 euro extra vervoersvergoeding.

Renault heeft de regeling besproken met de vakbonden. Die moeten, in het kader van de cao-onderhandelingen, nog wel hun formele goedkeuring geven. De belangrijkste bond FO heeft in ieder geval positief gereageerd: “Na een moeilijke start van de onderhandelingen beantwoordt dit gebaar aan een noodzaak en een probleem waar alle werknemers mee te kampen hebben,” aldus een woordvoerster. Zij benadrukt wel dat de toeslag ‘geen invloed zal hebben op de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden voor 2023.’

Lees ook:

Transformatie Renault werpt vruchten af