Hertz bestelt 175 duizend EV’s van General Motors

Autoverhuurder Hertz gaat de komende vijf jaar 175 duizend elektrische auto’s van de merken Chevrolet, Buick, GMC en Bright Drop bestellen bij General Motors. Hertz en GM denken dat dit de grootste EV-expansie is bij vloot-klanten en ook de breedste transactie van dat soort omdat het om een groot aantal verschillende soorten voertuigen en prijzen gaat, van compacte en middelgrote SUV’s tot pick-up trucks en luxe voertuigen.

General Motors (2022)

De overeenkomst omvat de levering van elektrische voertuigen tot en met 2027 waarmee Hertz de EV-component in haar vloot uitbreidt terwijl GM de productie van die EV’s opvoert, laat General Motors weten in een persbericht. Hertz berekent dat haar klanten meer dan 12 miljard kilometers met die auto’s gaan rijden waarmee ze ongeveer 1,8 miljoen ton aan CO2-emissies kunnen besparen vergeleken met dieselauto’s over dezelfde afstand.

Hertz hoopt de eerste Chevrolet Bolt’s in het eerste kwartaal van volgend jaar op de weg te hebben. De elektrische auto’s komen uiteindelijk beschikbaar bij meer dan vijfhonderd Hertz locaties in 38 Amerikaanse staten. Eind 2024 moet de hele vloot daar voor minstens een kwart uit elektrische auto’s bestaan.

“Het is fantastisch dat twee iconische Amerikaanse bedrijven die de evolutie van het vervoer meer dan een eeuw hebben vormgegeven, samenkomen om de toekomst van mobiliteit in de 21e eeuw te definiëren,” zegt ceo Stephen Scherr van Hertz. “We zijn erg blij om te partneren met GM bij dit initiatief dat ons EV-aanbod dramatisch uit zal breiden.’’ Collega Mary Barra van General Motors voegt daar aan toe: “Ons werk met Hertz is een grote stap voorwaarts voor de emissie-reductie en EV-adaptatie die zal helpen om duizenden nieuwe EV-klanten voor GM te creëren. Ik ben er van overtuigd dat elke huurervaring de overweging om onze producten te kopen verder zal stimuleren.”

Lees ook:

Hertz koopt 65.000 auto’s van Polestar 

Hertz bestelt 175 duizend EV’s van General Motors - Automobielmanagement.nl

Hertz bestelt 175 duizend EV’s van General Motors

Autoverhuurder Hertz gaat de komende vijf jaar 175 duizend elektrische auto’s van de merken Chevrolet, Buick, GMC en Bright Drop bestellen bij General Motors. Hertz en GM denken dat dit de grootste EV-expansie is bij vloot-klanten en ook de breedste transactie van dat soort omdat het om een groot aantal verschillende soorten voertuigen en prijzen gaat, van compacte en middelgrote SUV’s tot pick-up trucks en luxe voertuigen.

General Motors (2022)

De overeenkomst omvat de levering van elektrische voertuigen tot en met 2027 waarmee Hertz de EV-component in haar vloot uitbreidt terwijl GM de productie van die EV’s opvoert, laat General Motors weten in een persbericht. Hertz berekent dat haar klanten meer dan 12 miljard kilometers met die auto’s gaan rijden waarmee ze ongeveer 1,8 miljoen ton aan CO2-emissies kunnen besparen vergeleken met dieselauto’s over dezelfde afstand.

Hertz hoopt de eerste Chevrolet Bolt’s in het eerste kwartaal van volgend jaar op de weg te hebben. De elektrische auto’s komen uiteindelijk beschikbaar bij meer dan vijfhonderd Hertz locaties in 38 Amerikaanse staten. Eind 2024 moet de hele vloot daar voor minstens een kwart uit elektrische auto’s bestaan.

“Het is fantastisch dat twee iconische Amerikaanse bedrijven die de evolutie van het vervoer meer dan een eeuw hebben vormgegeven, samenkomen om de toekomst van mobiliteit in de 21e eeuw te definiëren,” zegt ceo Stephen Scherr van Hertz. “We zijn erg blij om te partneren met GM bij dit initiatief dat ons EV-aanbod dramatisch uit zal breiden.’’ Collega Mary Barra van General Motors voegt daar aan toe: “Ons werk met Hertz is een grote stap voorwaarts voor de emissie-reductie en EV-adaptatie die zal helpen om duizenden nieuwe EV-klanten voor GM te creëren. Ik ben er van overtuigd dat elke huurervaring de overweging om onze producten te kopen verder zal stimuleren.”

Lees ook:

Hertz koopt 65.000 auto’s van Polestar