Mitsubishi komt met nieuwe modellen voor Europa

Mitsubishi lanceert in maart volgend jaar een nieuwe versie van de ASX op bepaalde Europese markten. Die auto wordt gebaseerd op het CMF-B platform van de Renault/Nissan/Mitsubishi Alliantie en zal worden gebouwd in de Renault fabriek in Valladolid. De nieuwe ASX wordt geleverd in een PHEV en een HEV versie.

Mitsubishi ASX 2023
De nieuwe ASX wordt geleverd in een PHEV en een HEV versieMitsubishi (2022)

Dat heeft Mitsubishi in een bericht laten weten. Het Japanse merk bevestigt daarmee opnieuw dat het eerder geannonceerde vertrek uit Europa toch niet doorgaat. In mei 2020 kondigde de alliantie aan dat de drie ‘leden’ de wereld onder elkaar zouden verdelen. Renault zou zich daarbij concentreren op Europa, Nissan op de VS en China terwijl Mitsubishi zich zou terugtrekken naar Zuid-Oost Azië. Het kleinste merk in het trio is sindsdien ook verdwenen uit Groot-Brittannië en België terwijl de activiteiten in Frankrijk zijn teruggedraaid.

Uit het laatste overzicht van Acea blijkt ook dat Mitsubishi in de eerste acht maanden van dit jaar in heel Europa niet meer dan 35.287 nieuwe auto’s heeft geregistreerd, weer 14,4 procent minder dan een jaar eerder. Het marktaandeel is inmiddels gedaald naar 0,6 procent waarmee Mitsubishi kleiner is dan bijvoorbeeld Mini of Mazda.

Minder drastisch dan gedacht

Maar al kort na mei 2020 bleek dat die terugtocht minder drastisch zou zijn dan het leek. Mitsubishi Nederland deelde al snel mee dat het merk in ons land gewoon op de markt zou blijven terwijl ook de activiteiten in bijvoorbeeld Duitsland door zijn gegaan. Die lijn wordt nu verder bevestigd met de aankondiging van een nieuw model, hoewel dat dan wel weer grotendeels eenzelfde auto is als de Captur van partner Renault.

Lees ook:

Renault breidt service voor verzamelaars uit met klassiekerplatform 

Mitsubishi komt met nieuwe modellen voor Europa - Automobielmanagement.nl

Mitsubishi komt met nieuwe modellen voor Europa

Mitsubishi lanceert in maart volgend jaar een nieuwe versie van de ASX op bepaalde Europese markten. Die auto wordt gebaseerd op het CMF-B platform van de Renault/Nissan/Mitsubishi Alliantie en zal worden gebouwd in de Renault fabriek in Valladolid. De nieuwe ASX wordt geleverd in een PHEV en een HEV versie.

Mitsubishi ASX 2023
De nieuwe ASX wordt geleverd in een PHEV en een HEV versieMitsubishi (2022)

Dat heeft Mitsubishi in een bericht laten weten. Het Japanse merk bevestigt daarmee opnieuw dat het eerder geannonceerde vertrek uit Europa toch niet doorgaat. In mei 2020 kondigde de alliantie aan dat de drie ‘leden’ de wereld onder elkaar zouden verdelen. Renault zou zich daarbij concentreren op Europa, Nissan op de VS en China terwijl Mitsubishi zich zou terugtrekken naar Zuid-Oost Azië. Het kleinste merk in het trio is sindsdien ook verdwenen uit Groot-Brittannië en België terwijl de activiteiten in Frankrijk zijn teruggedraaid.

Uit het laatste overzicht van Acea blijkt ook dat Mitsubishi in de eerste acht maanden van dit jaar in heel Europa niet meer dan 35.287 nieuwe auto’s heeft geregistreerd, weer 14,4 procent minder dan een jaar eerder. Het marktaandeel is inmiddels gedaald naar 0,6 procent waarmee Mitsubishi kleiner is dan bijvoorbeeld Mini of Mazda.

Minder drastisch dan gedacht

Maar al kort na mei 2020 bleek dat die terugtocht minder drastisch zou zijn dan het leek. Mitsubishi Nederland deelde al snel mee dat het merk in ons land gewoon op de markt zou blijven terwijl ook de activiteiten in bijvoorbeeld Duitsland door zijn gegaan. Die lijn wordt nu verder bevestigd met de aankondiging van een nieuw model, hoewel dat dan wel weer grotendeels eenzelfde auto is als de Captur van partner Renault.

Lees ook:

Renault breidt service voor verzamelaars uit met klassiekerplatform