Nanjing concretiseert bod MG Rover

China’s oudste autofabrikant Nanjing Automobile is klaar om MG Rover voor vijftig miljoen Pond over te nemen. Curator PwC heeft zaterdagavond 23 july het bod in ontvangst genomen.

Nanjing rijdt hier landgenoot SAIC stevig mee in de wielen die lange tijd dacht de beste papieren te hebben om de failliete boedel over te nemen. Engelse kranten sluiten een gerechtelijk gevecht tussen beide autofabrikanten niet uit. SAIC claimt de rechten voor de Rover 75 en enkele motorontwerpen al in haar bezit te hebben. Zij zou hier en jaar voordat de Engelsen ten onder gingen 67 miljoen Pond hebben betaald. Nanjing wil een behoorlijk aandeel van de productie en -middelen naar oost China verschepen. Wel zullen de MG TF sportwagen en de MG Rover75 Saloon in Engeland worden gefabriceerd. Deze zogenaamde hoogwaardige luxe (sport)wagens hebben de bakermat blijkbaar nog nodig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nanjing concretiseert bod MG Rover - Automobielmanagement.nl

Nanjing concretiseert bod MG Rover

China’s oudste autofabrikant Nanjing Automobile is klaar om MG Rover voor vijftig miljoen Pond over te nemen. Curator PwC heeft zaterdagavond 23 july het bod in ontvangst genomen.

Nanjing rijdt hier landgenoot SAIC stevig mee in de wielen die lange tijd dacht de beste papieren te hebben om de failliete boedel over te nemen. Engelse kranten sluiten een gerechtelijk gevecht tussen beide autofabrikanten niet uit. SAIC claimt de rechten voor de Rover 75 en enkele motorontwerpen al in haar bezit te hebben. Zij zou hier en jaar voordat de Engelsen ten onder gingen 67 miljoen Pond hebben betaald. Nanjing wil een behoorlijk aandeel van de productie en -middelen naar oost China verschepen. Wel zullen de MG TF sportwagen en de MG Rover75 Saloon in Engeland worden gefabriceerd. Deze zogenaamde hoogwaardige luxe (sport)wagens hebben de bakermat blijkbaar nog nodig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding