Shell Deutschland heeft een minderheidsbelang genomen in de biomassaproducent Choren Industries. De te bouwen installatie gaat vijftienduizend ton synthetische biobrandstof per jaar produceren. Het spul is al bekend als SunFuel wat door autofabrikanten als Volkswagen en DaimlerChrysler wordt gepromoot. SunFuel is zwavelvrij en glashelder. Het kan in elke dieselmotor zonder dat die ervoor veranderd moet worden. De schadelijke uitstoot wordt door het gebruik van SunFuel drastisch verminderd zonder dat de motorprestaties er onder lijden. De productie gaat indirect. Uit biomassa zoals houtsnippers wordt een schoon synthetisch gas geproduceerd. Via de gas to liquids-procedure (GTL) van Shell wordt er vervolgens ‘dieselolie’ van gemaakt. Traditionele biobrandstoffen zoals gefabriceerd uit koolzaadolie zijn zogenoemde eerstegeneratie-biobrandstoffen. Voor de productie ervan wordt gebruikt gemaakt van dezelfde delen van planten die ook voor voedselproductie worden gebruikt. Concurrentie tussen brandstof en voedsel kan invloed hebben op beschikbaarheid en prijs. De productie van tweedegeneratie-biobrandstof maakt gebruik van plantdelen die niet voor voedsel worden gebruikt.