De show is een combinatie van een garage- en equipmentvakbeurs en een show van nieuwe auto's en accessoires. De bling bling-gekte valt in Rusland kennelijk in goede aarde. Een Hummer had op de motorkap twee machinegeweren (die overigens harder glimmen dan schieten) en werd gepresenteerd onder de door een dj op toon gezette generatiekloof. De Suzuki Grand Vitara vijfdeurs beleefde haar wereldpremiere, maar het meeste nieuws werd opgeslokt door Lada. Per direct is leverbaar een nieuwe op jongeren gerichte sportieve 112 Coupé. De Lada Priora zal vanaf 2007 eerst als sedan, daarna als hatchback de 110-serie opvolgen. Al eerder – dit jaar – zal het programma worden uitgebreid met de kleinere Lada Calina. Ander nieuws: een facelift voor de Hyundai Matrix, een nieuwe Kia Rio en ook te zien de SsangYong Musso Sport Pickup. Ook de Chinezen zijn actief – vooral met onderdelen en accessoires – maar ook met Great Wall, dat een programma heeft van op Toyota gebasseerde modellen. Speciale aandacht ging uit naar Vredestein (foto) dat onder de Amtel-vlag een voorspoedige toekomst in Rusland tegemoet lijkt te gaan. De Russische overname van Vredestein werd – qua sentiment – vergeleken met de recente overnames van diverse Russische bierbrouwers door Heineken. Tot 28 augustus kunnen de Russen genieten van al het moois.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding