MPV van VW op basis Chrysler Voyager

Volkswagen is in onderhandeling met DaimlerChrysler om een mpv voor de Amerikaanse markt te bouwen.

Het samenwerkingscontract zou al getekend kunnen worden op de IAA in Frankfurt in september, zo maakte de Duitse zakenkrant Handelsblatt bekend. Volgens het dagblad wordt de nieuwe mpv van Volkswagen gebaseerd op de nieuwe generatie van de Chrysler Voyager. Die uitvoering is alleen voor de Amerikaanse markt bedoeld en moet in 2007 al in de showrooms staan. Volkswagen heeft in de VS een nieuw model nodig omdat de verkoop daar de laatste jaren terug loopt. Volgens de Amerikaanse dealers komt dat onder meer doordat Volkswagen niet op de belangrijke markt van de vans is vertegenwoordigd. De Touran voldoet niet aan alle Amerikaanse richtlijnen. Vorig jaar verloor VW bijna een miljard euro in de VS als gevolg van slechte verkoopcijfers en een zwakke dollar. Dat zou tegen 2008 weleens twee miljard euro kunnen worden, aldus een financieel analist in Financial Times. Sinds enige maanden is Wolfgang Bernhard baas van de Volkswagen merkengroep. In zijn vorige baan was hij de operationeel directeur van Chrysler en erg enthousiast over de nieuwste generatie van de Voyager. Vorig jaar besloot VW dieselmotoren te gaan leveren aan Chrysler voor auto's die naar Europa geëxporteerd worden, maar die zijn nog niet te koop. De verwachting is dat de bekendheid van Bernhard met zijn voormalige baas bij Chrysler (Dieter Zetsche) tot meer samenwerking kan leiden. Zetsche wordt binnenkort de hoogste baas van DaimlerChrysler als opvolger van Schrempp.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

MPV van VW op basis Chrysler Voyager - Automobielmanagement.nl

MPV van VW op basis Chrysler Voyager

Volkswagen is in onderhandeling met DaimlerChrysler om een mpv voor de Amerikaanse markt te bouwen.

Het samenwerkingscontract zou al getekend kunnen worden op de IAA in Frankfurt in september, zo maakte de Duitse zakenkrant Handelsblatt bekend. Volgens het dagblad wordt de nieuwe mpv van Volkswagen gebaseerd op de nieuwe generatie van de Chrysler Voyager. Die uitvoering is alleen voor de Amerikaanse markt bedoeld en moet in 2007 al in de showrooms staan. Volkswagen heeft in de VS een nieuw model nodig omdat de verkoop daar de laatste jaren terug loopt. Volgens de Amerikaanse dealers komt dat onder meer doordat Volkswagen niet op de belangrijke markt van de vans is vertegenwoordigd. De Touran voldoet niet aan alle Amerikaanse richtlijnen. Vorig jaar verloor VW bijna een miljard euro in de VS als gevolg van slechte verkoopcijfers en een zwakke dollar. Dat zou tegen 2008 weleens twee miljard euro kunnen worden, aldus een financieel analist in Financial Times. Sinds enige maanden is Wolfgang Bernhard baas van de Volkswagen merkengroep. In zijn vorige baan was hij de operationeel directeur van Chrysler en erg enthousiast over de nieuwste generatie van de Voyager. Vorig jaar besloot VW dieselmotoren te gaan leveren aan Chrysler voor auto's die naar Europa geëxporteerd worden, maar die zijn nog niet te koop. De verwachting is dat de bekendheid van Bernhard met zijn voormalige baas bij Chrysler (Dieter Zetsche) tot meer samenwerking kan leiden. Zetsche wordt binnenkort de hoogste baas van DaimlerChrysler als opvolger van Schrempp.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding