Dit jaar zullen er wereldwijd een kwart miljoen hybride wagens worden verkocht . Ongeveer vijftigduizend minder dan de planning. Het probleem lag niet zozeer in de verkoop als wel in de productie die stagneerde. In tegenstelling tot bijna alle andere merken meldt Toyota ondanks de snel stijgende brandstofprijzen, geen spectaculaire verandering in het koopgedrag van de consument te bespeuren. Honda claimt echter alleen al in augustus vier maal zoveel hybrides te hebben verkocht dan vorig jaar. Volkswagen ziet de verkoop van dieselmotoren in de VS spectaculair stijgen. Het land dat haast een aangeboren hekel had aan deze zuinige motoren. Audi, de sportieve tak van VW gaat samen met Porsche een hybride motor ontwikkelen. Dit overigens in navolging van een lange lijst voorgangers die hebben begrepen dat de consument in korte tijd rijp lijkt te zijn voor alternatieve aandrijving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding