Hij heeft daarmee het beleid van zijn (afgetreden) voorganger Cordes al na twaalf dagen omgedraaid. Cordes trad af nadat besloten was Zetsche te benoemen tot opvolger van Jürgen Schrempp, de hoogste baas van moederbedrijf DaimlerChrysler. Cordes sprak publiekelijk zijn twijfel uit over het belang van de JD Power Survey maar Zetsche zegt in Financial Times: "Klanten in sommige plaatsen op de wereld stellen andere eisen. Als die in Amerika anders zijn dan in Japan of Europa, moeten we daarnaar handelen." Mercedes heeft last van betrouwbaarheidsproblemen die het merk hebben teruggedrongen naar de 28ste plek op de JD Power Survey op dat gebied van 2004. Dat was slecht voor het imago en leverde in maart nog een recall op van 1,3 miljoen auto’s. Mede daardoor maakt het bedrijf verlies, voor het eerst sinds ruim tien jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding