Voor het eerst sinds de imagometingen worden gehouden, heeft Mercedes de eerste plaats moeten afstaan aan BMW. Reden voor de ontkroning is de recente, noodzakelijke terugroepactie van 1,3 miljoen Mercedessen. Als er iets is wat het imago van een vierwieler schaadt, dan zijn het twijfels over betrouwbaarheid en veiligheid. Een andere reden om een merk de rug toe te keren, zijn managementschandalen. Dat zegt het Belgische 6Minutes. Renault weet daarover mee te praten sinds het in 1997 volstrekt onaangekondigd en zonder overleg zijn fabriek in Vilvoorde sloot. Onlangs had Volkswagen te kampen met een aantal schandalen. Ook dat kostte het merk ettelijke verkoopcontracten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding