Renault bouwt de low budget Logan met partners over de wereld. De bulk komt nu uit de Dacia-fabriek in Roemenië. De productiebaas van Renault, Patrick Petala, heeft op de Tokio Motor Show gezegd dat alle landen waar Renault produceert (Roemenië, Brazilië, Marocco, Colombia, Rusland, Turkije, India en Iran) in potentie de Logan kunnen bouwen. Maar bovendien zouden landen waar Nissan fabrieken heeft in aanmerking komen. Dan kan men ook terecht in Zuid-Afrika en Mexico, bijvoorbeeld. De Logan blijkt beter dan verwacht te scoren. Renault spreekt nu van honderdvijftig duizend eenheden dit jaar tot tweehonderdduizend in 2006. In de Renault-Nissan Alliantie bezit Renault 44 procent van Nissan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding