Het gaat om de door Fiat ontwikkelde 2.0 JTD Multijets die voldoen aan de Euro5-emissienorm. Naar verwachting begint in 2010 in Azië de productie van deze motoren. De jaarproductie wordt geschat op honderdduizend stuks, met de mogelijkheid tot verdere groei. Deze JTD’s zullen worden gebruikt in een aantal Suzuki’s, bestemd voor verschillende markten wereldwijd. Binnen dit kader zullen Fiat Auto en Fiat Powertrain Technologies gedurende de diverse stadia van de licentie-overeenkomst technische assistentie en trainingen geven aan Suzuki. Totdat de productiefaciliteiten van Suzuki operationeel zijn, levert Fiat Auto de complete 2.0 JTD Multijet motoren. Om de strategische alliantie tussen Fiat Auto en Suzuki te versterken, zal Magneti Marelli (Fiat's componententak) de nieuwste generatie injectiesystemen aan Suzuki leveren voor het gebruik in de dieselmotoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding