Dat zeggen bronnen uit de hoek van de toeleveranciers in Automotive News Europe. Audi zelf zegt te willen toewerken naar een miljoen eenheden in 2007/2008. De luxe dochter van Volkswagen AG heeft een groter aanbod nodig. Men zou ook auto’s willen ontwikkelen die zich meer onderscheiden van Volkswagens. Audi zou inzien dat het een veel breder gamma nodig heeft om direct te kunnen concurreren met Mercedes en BMW. Een belangrijk item voor het toekomstige productoffensief is het zogenoemde B-C-D-platform. Dat platform van de Volkswagen Groep is zeer felxibel in lengte, breedte en wielbasis. Het zal worden gebruikt voor de nieuwe A4 en A6-reeks. De volgende A8 houdt wel zijn aluminium spaceframe maar gaat B-C-D-componenten en modules delen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding