Het merk heeft een verkoopdoelstelling van duizend exemplaren per jaar. Maybach verkocht van januari tot en met september 41 auto’s in West-Europa, tegen 84 auto’s een jaar eerder. Het hoofdkantoor in Duitsland wil niet reageren op de slechte resultaten. Maar ‘liaison manager’ voor Nederland, Robert Scheerboom, zit niet in zak en as. ‘Ik heb mijn persoonlijke doelstelling gehaald. Ik verkoop veel aan Nederlanders in het buitenland. Als ze hun auto daar registreren hoeven ze geen BPM te betalen.’ Concurrent Rolls-Royce fabriceerde in de eerste negen maanden van dit jaar ook veel minder exemplaren van de Phantom. Het waren er 449 en dat zijn maar liefst 183 stuks minder dan in de eerste negen maanden van 2004. Rolls-Royce verkocht in deze periode 119 Phantoms in West-Europa. De fabrikant liet eerder weten dit jaar zo’n achthonderd Phantoms te willen afleveren. Maar Hessing, de enige Rolls-Royce-dealer in Nederland, laat weten over de verkoop niet te klagen te hebben. ‘Wij hebben zelfs al aanvragen binnen voor het nieuwste model, een cabriolet gebaseerd op de Phantom waar vooralsnog alleen een prototype van is.’ Verkoper Van Ginkel kijkt niet op van de lagere verkoopcijfers van de Phantom. ‘Die is nu twee jaar uit. De eerste tijd na een release wordt er altijd meer verkocht. Daarna worden de cijfers constanter.’