Smart zou in onderhandeling zijn met zes Europese bedrijven. De kwakkelende dochter van DaimlerChrysler zou op zo’n manier willen proberen extra inkomsten te genereren. Nog pas dit jaar april werd de productie van de roadster gestaakt om direct kosten te besparen. Een van de bieders zou het ProjectKimber consortium zijn. Dat deed ook een bod op MG Rover. Smart of moeder DaimlerChrysler zou begin 2006 een beslissing over deze zaak nemen, schrijft Financial Times. Smart heeft ruim 35 duizend roadsters verkocht maar daarmee voldeed het niet aan de doelstellingen. De auto werd geschrapt samen met de nog te lanceren ForMore offroader. Smart-baas Ulrich Walker heeft tot 2007 om te laten zien dat het merk winst kan maken. Dat is sinds de lancering in 1998 nog nooit gebeurd. De cumulatieve verliezen zouden inmiddels oplopen tot tweeënhalf miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding