De berichten komen uit dealerkring, zo schrijft vandaag GPD Wegener. De traditionele ‘goedkoopste auto van Nederland’ verdwijnt dus uit de showroom maar voor hoe lang is niet duidelijk. Importeur Nimag ontkent het verhaal maar willekeurige dealers in het land geven dezelfde reactie. Ze melden desgevraagd dat er nog ‘de nodige exemplaren onderweg zijn’ maar dat ze daarna op het grotere Swift-model zullen moeten overschakelen. “We hebben vernomen dat Suzuki een productieband in de fabriek heeft vrijgemaakt voor een ander, nieuw, model,” aldus een woordvoerder bij een dealer. Er komt wel een Alto-opvolger, heeft de importeur aangegeven. Maar dat kan tot 2007 of zelfs 2008 duren.” De Alto wordt/werd overigens in India geproduceerd. Een dealer in Brabant zegt bijna door zijn handgeschakelde Alto’s heen te zijn. “Er staan er twee en dan zijn er alleen nog automaten beschikbaar. Daar waren er zat van. Maar daarna houdt het echt op.” Een op de drie verkochte Suzuki’s dit jaar is een Alto (tot en met november waren het bijna vierduizend stuks) en er rijden maar liefst 107 duizend Alto’s in ons land op een totaal van 270 duizend Suzuki’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding