Tata, in eigen land de grootste autofabrikant, hoopt meer auto's te exporteren naar omringende landen als Bangladesh. Maar het heeft ook nadrukkelijk Europa en andere werelddelen op zijn lijstje staan. In Engeland opent Tata binnenkort een ontwikkelingscentrum in de Midlands. Op die manier willen de Indiërs gebruik maken van de beschikbare technologische kennis in dit hart van de (vroegere) Britse auto-industrie. Het ontwikkelingscentrum in Coventry vergt een investering van zes miljoen dollar. De fabrikant streeft er naar hoogwaardige technologie uit Europa te combineren met de veel goedkopere ontwerpactiviteiten in eigen land. Het Indiase merk moet bovendien de distributie voor de Britse markt opnieuw opzetten. Tot voor kort werden de auto's verkocht via het Rover-netwerk, dat nu echter zo goed als verdwenen is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding