Volkswagen werkt er met het zogenoemde ForMotion bezuinigingsplan aan om de winstgevendheid op te voeren. De concerntop wil in 2008 vijf miljard euro winst maken. Ter vergelijk: het afgelopen jaar is op zo'n 1,7 miljard euro uitgekomen (in 2004: 1,1 miljard). Volkswagen presenteert volgende week haar jaarcijfers in Wolfsburg. Vorig jaar is drieënhalf miljard bezuinigd, maar daarvan kan slechts een miljard bij de winst worden geteld. Volkswagen denkt dat er tien miljard moet worden bezuinigd om de doelstelling van 2008 te halen. Maar gezien de resultaten van ForMotion tot dusver zou dat weleens niet genoeg kunnen zijn, zeker gezien de druk op de prijzen in Europa en de VS . Bovendien boekte Volkswagen in Amerika 1,2 miljard euro als gevolg van de wisselkoersen. Bernd Pischetsrieder, de hoogste baas van VW AG, heeft in Genève bevestigd dat Volkswagen een model tussen de Passat en de Pheaton gaat brengen. Die auto zou in 2010 op de markt moeten komen.