Dat hebben beide concerns bekend gemaakt. Na de verkoop van het belang, dat volgens woordvoerders van GM wordt gewaardeerd op ruwweg twee miljard dollar, zal GM een bescheiden belang van drie procent in Suzuki aanhouden, aldus Nieuwsdienst Dow Jones. Suzuki zal op zijn beurt een belang van elf procent aanhouden in GM Daewoo Automotive & Technology. GM verkeert financieel in zwaar weer. GM verlaagt zijn belang met de verkoop van 20,4 naar drie procent. De directeur van GM Azië Troy A. Clarke zei dat GM ‘veel respect heeft voor Suzuki’ maar dat de automaker het belang verkoopt om de cashpositie van het bedrijf te verbeteren na het gigantische verlies van 8,6 miljard dollar vorig jaar. Suzuki zal ongeveer 92 miljoen van de aandelen die nu in het bezit zijn van GM opkopen via het eigen aandelen-inkoopprogramma. Dit betekent dat Suzuki extra kosten zal maken, vlak nadat het concern een groot expansieprogramma lanceerde. Daarin wordt het aantal fabrieken verhoogd en de productiecapaciteit opgevoerd.