De introductie op de Europese markt komt dan ruim een jaar nadat de cheepo-suv enorm de mist inging bij een crashtest van de Duitse ADAC. De Europese importeur zegt nu dat het volledige Europese homologatie nastreef in plaats van een individuele typegoedkeuring. Dat schrijft het Engelstalige vakblad Automotive News Europe. Landwind verkocht voor de beruchte test ongeveer honderd suv’s in Nederland. Directeur Peter Bijvelds van Landwind Europe zegt in het artikel dat zijn merk volledig aan de Euro-4 emissienormen wil voldoen, inclusief roetfilter, voor het einde van dit jaar. Bovendien zou men de dieselmotor vervangen door een (schoner) exemplaar van VM Motori. De suv krijgt een facelift en wordt verstevigd. Landwind gaat bovendien een mpv aanbieden vanaf begin 2007.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding