Het was de planning dat de raad van commissarissen op de jaarvergadering van 19 en 20 april zou beslissen over het contract. Volgens Süddeutsche Zeitung en Automobilwoche wordt op die vergadering alleen de concernstrategie besproken. Pischetsrieders toekomst komt pas op 2 mei aan de orde. Dat is de dag voor de algemene aandeelhoudersvergadering. Rond de zaak hangt spanning in de lucht omdat een contractverlenging niet vanzelfsprekend is. De vertegenwoordigers van de werknemers in de raad van commissarissen zijn, naar verluidt, tegen Pischetsrieder. Zij worden min of meer gesteund door Ferdinand Piëch. Hij is de voorganger van Pischetsrieder en nu de voorzitter van de raad van commissarissen. Piëch verklaarde begin maart nog dat de herbenoeming een ‘open zaak’ is. Vooralsnog laat het VW-concern goede verkoopresultaten zien. Het merk Volkswagen boekte over het eerste kwartaal een verkooprecord met 795 duizend eenheden wereldwijd. Ook Audi had een goed kwartaal met 227 duizend eenheden, een record in de geschiedenis van het merk. De maand maart was goed voor 93 duizend eenheden, ook al een record. Audi is een belangrijk merk voor het VW-concern omdat het voor een belangrijk deel van de winst zorgt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding