Dieter Zetsche krijgt over 2006 een basissalaris van anderhalf miljoen euro. Maar haalt het concern de financiële doelstellingen, dan komt daar 2,25 miljoen euro bij. Dit heeft Hilmar Kopper, voorzitter van de raad van commissarissen bij DaimlerChrysler, woensdag gezegd tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het concern. Bestuursvoorzitter Zetsche krijgt ook nog bijna zestigduizend aandelen DaimlerChrysler, die het concern in 2010 tegen de dan geldende koers terugkoopt. Het is voor het eerst dat het salaris van de DaimlerChrysler-topman openbaar is, schrijft nu.nl. De aandeelhouders hadden daar herhaaldelijk om gevraagd. In Duitsland is sinds kort een wet van kracht die het bedrijven verplicht stelt met ingang van volgend jaar de salarissen van hun bestuur te vermelden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding