Peugeot verklaart in Financial Times dat er met Proton wordt gepraat maar dat er geen concrete plannen zijn. Proton onderhandelt ook met Mitsubishi (zijn voormalige strategische partner), met Chery uit China en met Volkswagen over het delen van productiefaciliteiten en de ontwikkeling van auto’s. Autofabrikant Proton is eigendom van de Maleisische staat en verkeert al geruime tijd in problemen. Deze week presenteerde het bedrijf de slechtste resultaten ooit sinds de oprichting in 1980. In april heeft het tweede merk van Maleisië, Perodua, Proton voor het eerst ingehaald op het gebied van binnenlandse verkoopcijfers. Perodua realiseerde een marktaandeel van 44 procent en Proton maar dertig. Ondanks de problemen blijkt Proton een aantrekkelijke partner te zijn voor buitenlandse autofabrikanten omdat het bedrijf beschikt over moderne fabrieken die genoeg capaciteit over hebben om andere modellen te bouwen. Peugeot heeft geen productiefaciliteit in het zuidoosten van Azië.