Crisis bij Ford treft ook Europa

Noord-Amerika is de focus maar de financiële problemen bij Ford zullen niet aan de Europese merken voorbijgaan. De nieuwe ceo Mulally gaat het tempo opvoeren.

Ford denkt dit jaar een verlies te gaan draaien van 3,6 miljard dollar en daarom moet er wereldwijd hard worden ingegrepen. Bill Ford stelde vorige week een nieuwe ceo aan, in de persoon van Alan Mulally (61). Die gaat het reddingsplan ‘Way-Forward’ in een verhoogd tempo doorvoeren, zegt hij in een interview met Automobilwoche. “We moeten kijken naar de productiviteit, de kwaliteit en de kosten.” Automobilwoche denkt over informatie te beschikken die aangeeft dat de opvolger van de Jaguar X-TYPE geschrapt wordt en de nieuwe S-TYPE naar 2008 is verschoven. Inmiddels heeft Ford tien miljard dollar stukgeslagen bij Jaguar. Ook de opvolger van de Volvo S60 is een jaar uitgesteld tot 2010 en misschien komt hij er helemaal niet meer.

Crisis bij Ford treft ook Europa - Automobielmanagement.nl

Crisis bij Ford treft ook Europa

Noord-Amerika is de focus maar de financiële problemen bij Ford zullen niet aan de Europese merken voorbijgaan. De nieuwe ceo Mulally gaat het tempo opvoeren.

Ford denkt dit jaar een verlies te gaan draaien van 3,6 miljard dollar en daarom moet er wereldwijd hard worden ingegrepen. Bill Ford stelde vorige week een nieuwe ceo aan, in de persoon van Alan Mulally (61). Die gaat het reddingsplan ‘Way-Forward’ in een verhoogd tempo doorvoeren, zegt hij in een interview met Automobilwoche. “We moeten kijken naar de productiviteit, de kwaliteit en de kosten.” Automobilwoche denkt over informatie te beschikken die aangeeft dat de opvolger van de Jaguar X-TYPE geschrapt wordt en de nieuwe S-TYPE naar 2008 is verschoven. Inmiddels heeft Ford tien miljard dollar stukgeslagen bij Jaguar. Ook de opvolger van de Volvo S60 is een jaar uitgesteld tot 2010 en misschien komt hij er helemaal niet meer.