Nissan-bazen krijgen geen bonus

Nissan heeft over boekjaar 2006 zijn doelen niet gehaald. Dat heeft consequenties.

Topman Carlos Ghosn heeft dat op de jaarvergadering van Nissan gezegd. De bonussen van de negen directeuren bedroegen vorig boekjaar nog 2,4 miljoen euro, een schijntje overigens in vergelijking met andere fabrikanten. Maar de beslissing de bonussen te schrappen, benadrukt wel het slechtere presteren ten opzichte van de concurrentie. De charismatische Ghosn had het op de jaarvergadering dan ook zwaar te verduren, meldt Financial Times. Ook de cijfers van Renault, waar Ghosn ook ceo is, zijn momenteel niet echt goed. Renault heeft over het afgelopen boekjaar wel zijn winstdoel gehaald maar de verkoopresultaten zijn slecht. De Japanse fabrikant Nissan (voor 44 procent eigendom van Renault) heeft de afgelopen acht jaren sterk stijgende winstcijfers laten zien en Carlos Ghosn kreeg een bijna goddelijke status. Maar Nissan heeft nu voor het eerst een lagere winst geboekt, met name veroorzaakt door slechtere verkoopresultaten in de VS en Japan. Toyota en Honda hebben daarentegen juist recordverkopen gemeld. Overigens was de operationele winst nog steeds meer dan vier miljard euro, een marge van negen procent. Nissan heeft zijn doelstelling uit het plan Value-Up – de hoogste operationele winst van alle autofabrikanten die wereldwijd opereren, 4,2 miljoen eenheden in boekjaar 2008 en twintig procent return on investment – met één jaar uitgesteld. Nissan zou voor het komende boekjaar op koers liggen om zijn targets te halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan-bazen krijgen geen bonus - Automobielmanagement.nl

Nissan-bazen krijgen geen bonus

Nissan heeft over boekjaar 2006 zijn doelen niet gehaald. Dat heeft consequenties.

Topman Carlos Ghosn heeft dat op de jaarvergadering van Nissan gezegd. De bonussen van de negen directeuren bedroegen vorig boekjaar nog 2,4 miljoen euro, een schijntje overigens in vergelijking met andere fabrikanten. Maar de beslissing de bonussen te schrappen, benadrukt wel het slechtere presteren ten opzichte van de concurrentie. De charismatische Ghosn had het op de jaarvergadering dan ook zwaar te verduren, meldt Financial Times. Ook de cijfers van Renault, waar Ghosn ook ceo is, zijn momenteel niet echt goed. Renault heeft over het afgelopen boekjaar wel zijn winstdoel gehaald maar de verkoopresultaten zijn slecht. De Japanse fabrikant Nissan (voor 44 procent eigendom van Renault) heeft de afgelopen acht jaren sterk stijgende winstcijfers laten zien en Carlos Ghosn kreeg een bijna goddelijke status. Maar Nissan heeft nu voor het eerst een lagere winst geboekt, met name veroorzaakt door slechtere verkoopresultaten in de VS en Japan. Toyota en Honda hebben daarentegen juist recordverkopen gemeld. Overigens was de operationele winst nog steeds meer dan vier miljard euro, een marge van negen procent. Nissan heeft zijn doelstelling uit het plan Value-Up – de hoogste operationele winst van alle autofabrikanten die wereldwijd opereren, 4,2 miljoen eenheden in boekjaar 2008 en twintig procent return on investment – met één jaar uitgesteld. Nissan zou voor het komende boekjaar op koers liggen om zijn targets te halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding