PSA Peugeot bouwt auto in China

PSA Peugeot Citroën en de Chinese autofabrikant Hafei willen samen een kleine wagen voor personenvervoer bouwen voor de Chinese markt.

Een haalbaarheidstudie moet uitwijzen of en welke mogelijkheden er op dit vlak zijn voor beide partijen. Uitgangspunt is dat zij ieder voor de helft eigenaar worden van de nieuw op te richten onderneming. De productie moet gaan plaatsvinden in Hafei's fabriek in Shenzhen. Het te bouwen automodel is bedoeld voor minder dan tien passagiers. PSA Peugeot Citroën wil een versnelling hoger schakelen in China, dat door de Fransen wordt gezien als een van zijn drie internationale strategische groeimarkten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA Peugeot bouwt auto in China - Automobielmanagement.nl

PSA Peugeot bouwt auto in China

PSA Peugeot Citroën en de Chinese autofabrikant Hafei willen samen een kleine wagen voor personenvervoer bouwen voor de Chinese markt.

Een haalbaarheidstudie moet uitwijzen of en welke mogelijkheden er op dit vlak zijn voor beide partijen. Uitgangspunt is dat zij ieder voor de helft eigenaar worden van de nieuw op te richten onderneming. De productie moet gaan plaatsvinden in Hafei's fabriek in Shenzhen. Het te bouwen automodel is bedoeld voor minder dan tien passagiers. PSA Peugeot Citroën wil een versnelling hoger schakelen in China, dat door de Fransen wordt gezien als een van zijn drie internationale strategische groeimarkten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding