Forse klap voor GM in de VS

General Motors heeft de verkopen op de Amerikaanse markt in juni met 24 procent zien kelderen.

Ook bij de andere grote thuismerken ging het slecht. Maar met een daling van acht procent voor Ford, en van twee procent voor DaimlerChrysler, was de klap daar minder dramatisch dan bij de huidige nummer twee op de wereldwijde automarkt. Marktleider Toyota kon met een toename van 6,1 procent opnieuw goed scoren in de VS. Over het hele eerste half jaar zijn de Amerikaanse verkopen van GM nu zeven procent lager uitgekomen. Ford komt er hier slechter uit, met een min van elf procent. DaimlerChrysler moest slechts een daling van één procent incasseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Forse klap voor GM in de VS - Automobielmanagement.nl

Forse klap voor GM in de VS

General Motors heeft de verkopen op de Amerikaanse markt in juni met 24 procent zien kelderen.

Ook bij de andere grote thuismerken ging het slecht. Maar met een daling van acht procent voor Ford, en van twee procent voor DaimlerChrysler, was de klap daar minder dramatisch dan bij de huidige nummer twee op de wereldwijde automarkt. Marktleider Toyota kon met een toename van 6,1 procent opnieuw goed scoren in de VS. Over het hele eerste half jaar zijn de Amerikaanse verkopen van GM nu zeven procent lager uitgekomen. Ford komt er hier slechter uit, met een min van elf procent. DaimlerChrysler moest slechts een daling van één procent incasseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding