Benoemingen in Volkwagen-concern

Stefan Jacoby wordt ceo van Volkswagen of America. En Skoda Auto krijgt een nieuwe baas in de persoon van Reinhard Jung.

Jacoby (49) krijgt de volledige verantwoordelijkheid voor alle zaken van het VW-concern in de VS. Hij is de opvolger van Frank Witter die naar Volkswagen Credit overstapt. Jacoby moet het bedrijf in Amerika nieuw inrichten met als doel de marktpositie van Volkswagen en Audi in de VS ‘duidelijk verder uit te bouwen’. Jacoby was sinds 2001 chef marketing en verkoop wereldwijd van het Volkswagen-concern. De 65-jarige Detlef Wittig treedt vanwege zijn leeftijd terug als topman van Skoda Auto en zal nog als ‘adviseur’ aan het concern verbonden blijven. Zijn opvolger is Reinhard Jung (56) die sinds 2004 in de raad van bestuur van het merk Volkswagen heeft gezeten met productie en logistiek als verantwoordelijkheid. Die baan bij Volkswagen wordt overgenomen door Jochem Heizmann, die op concernniveau verantwoordelijk is voor productie en logistiek. Hij gaat het merk Volkswagen er dus bij doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Benoemingen in Volkwagen-concern - Automobielmanagement.nl

Benoemingen in Volkwagen-concern

Stefan Jacoby wordt ceo van Volkswagen of America. En Skoda Auto krijgt een nieuwe baas in de persoon van Reinhard Jung.

Jacoby (49) krijgt de volledige verantwoordelijkheid voor alle zaken van het VW-concern in de VS. Hij is de opvolger van Frank Witter die naar Volkswagen Credit overstapt. Jacoby moet het bedrijf in Amerika nieuw inrichten met als doel de marktpositie van Volkswagen en Audi in de VS ‘duidelijk verder uit te bouwen’. Jacoby was sinds 2001 chef marketing en verkoop wereldwijd van het Volkswagen-concern. De 65-jarige Detlef Wittig treedt vanwege zijn leeftijd terug als topman van Skoda Auto en zal nog als ‘adviseur’ aan het concern verbonden blijven. Zijn opvolger is Reinhard Jung (56) die sinds 2004 in de raad van bestuur van het merk Volkswagen heeft gezeten met productie en logistiek als verantwoordelijkheid. Die baan bij Volkswagen wordt overgenomen door Jochem Heizmann, die op concernniveau verantwoordelijk is voor productie en logistiek. Hij gaat het merk Volkswagen er dus bij doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding