Continental neemt Siemens VDO over

Continental AG betaalt 11,4 miljard euro voor de autotoeleveranciertak Siemens VDO Automotive van Siemens AG.

Het is de grootste acquisitie in de 136-jarige geschiedenis van Continental en het bedrijf zegt zichzelf hiermee ‘de beste toekomstperspectieven’ te hebben verschaft op de wereldmarkt. Door de overname behoort Continental nu tot de topvijf van bedrijven in zijn business. Het nieuwe bedrijf heeft 140 duizend mensen in dienst en zet 25 miljard euro per jaar om. “Met een bundeling van de innovatiekracht en onze wereldwijd leidende posities in de marktsegmenten veiligheid, chassis, powertrain en telematica/infotainment zijn we uitstekend toegerust om in het internationale concurrentieveld te kunnen profiteren van alle grote trends in de branche”, verklaart topman Manfred Wennemer van Continental in het officiële persbericht. Continental AG zet met deze acquisitie zijn strategie voort van de ‘waardescheppende groei’. Het bedrijf wil mobiliteit veiliger, comfortabeler en milieuvriendelijker maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Continental neemt Siemens VDO over - Automobielmanagement.nl

Continental neemt Siemens VDO over

Continental AG betaalt 11,4 miljard euro voor de autotoeleveranciertak Siemens VDO Automotive van Siemens AG.

Het is de grootste acquisitie in de 136-jarige geschiedenis van Continental en het bedrijf zegt zichzelf hiermee ‘de beste toekomstperspectieven’ te hebben verschaft op de wereldmarkt. Door de overname behoort Continental nu tot de topvijf van bedrijven in zijn business. Het nieuwe bedrijf heeft 140 duizend mensen in dienst en zet 25 miljard euro per jaar om. “Met een bundeling van de innovatiekracht en onze wereldwijd leidende posities in de marktsegmenten veiligheid, chassis, powertrain en telematica/infotainment zijn we uitstekend toegerust om in het internationale concurrentieveld te kunnen profiteren van alle grote trends in de branche”, verklaart topman Manfred Wennemer van Continental in het officiële persbericht. Continental AG zet met deze acquisitie zijn strategie voort van de ‘waardescheppende groei’. Het bedrijf wil mobiliteit veiliger, comfortabeler en milieuvriendelijker maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding