Chinezen slaan handen ineen

De grootste Chinese autofabrikant Shanghai Automotive gaat nauw samenwerken met de kleinere collega Nanjing Auto (bekend van MG Rover).

Beide bedrijven hebben na 'open en eerlijke gesprekken een memorandum of understanding getekend'. Verdere details van de samenwerking moeten echter nog worden uitgewerkt. Door de handen ineen te slaan, hopen de Chinezen vooral in eigen land veel sterker te kunnen concurreren, niet alleen tegen de westerse personenautomerken maar ook tegen binnenlandse fabrikanten van bestel- en vrachtwagens. Shanghai en Nanjing sluiten een uiteindelijke fusie niet uit, waarmee een belangrijke stap zou worden gezet naar de ook door de regering gewenste consolidatie in de versnipperde Chinese automarkt met op dit moment meer dan honderd fabrikanten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chinezen slaan handen ineen - Automobielmanagement.nl

Chinezen slaan handen ineen

De grootste Chinese autofabrikant Shanghai Automotive gaat nauw samenwerken met de kleinere collega Nanjing Auto (bekend van MG Rover).

Beide bedrijven hebben na 'open en eerlijke gesprekken een memorandum of understanding getekend'. Verdere details van de samenwerking moeten echter nog worden uitgewerkt. Door de handen ineen te slaan, hopen de Chinezen vooral in eigen land veel sterker te kunnen concurreren, niet alleen tegen de westerse personenautomerken maar ook tegen binnenlandse fabrikanten van bestel- en vrachtwagens. Shanghai en Nanjing sluiten een uiteindelijke fusie niet uit, waarmee een belangrijke stap zou worden gezet naar de ook door de regering gewenste consolidatie in de versnipperde Chinese automarkt met op dit moment meer dan honderd fabrikanten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding