Nissan verhoogt capaciteit Britse fabriek

De fabrikant wil de productie van de Qashquai met twintig procent verhogen.

Nissan zegt die hogere productie nodig te hebben om aan de vraag te voldoen. Sinds de introductie van de crossover-suv Qashquai in december zijn er al zestigduizend geproduceerd. Voor het einde van het boekjaar 2007 zullen er nog 130 duizend bijkomen, verwacht Nissan. Met de investering van 3,5 miljoen euro wordt de productie van de Note in september naar de andere productielijn verplaatst zodat capaciteit vrijkomt voor de Qashquai. De kapitaalinjectie brengt de totale investering in Sunderland op 3,5 miljard euro. In 2007 komt de productie van de fabriek uit op 390 duizend eenheden. De Qashquai is zowel in Europa als in Japan een succes. In Japan heet de auto overigens Dualis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan verhoogt capaciteit Britse fabriek - Automobielmanagement.nl

Nissan verhoogt capaciteit Britse fabriek

De fabrikant wil de productie van de Qashquai met twintig procent verhogen.

Nissan zegt die hogere productie nodig te hebben om aan de vraag te voldoen. Sinds de introductie van de crossover-suv Qashquai in december zijn er al zestigduizend geproduceerd. Voor het einde van het boekjaar 2007 zullen er nog 130 duizend bijkomen, verwacht Nissan. Met de investering van 3,5 miljoen euro wordt de productie van de Note in september naar de andere productielijn verplaatst zodat capaciteit vrijkomt voor de Qashquai. De kapitaalinjectie brengt de totale investering in Sunderland op 3,5 miljard euro. In 2007 komt de productie van de fabriek uit op 390 duizend eenheden. De Qashquai is zowel in Europa als in Japan een succes. In Japan heet de auto overigens Dualis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding