BMW ziet kwartaalwinst inzakken

Vier procent lagere winst met veel meer verkochte auto’s. Het ligt aan de dollar en aan de materiaalkosten.

BMW heeft in het tweede kwartaal weliswaar 8,6 procent meer auto's verkocht – in totaal 397 duizend – dan in dezelfde periode een jaar geleden maar zag de kwartaalwinst inzakken naar 753 miljoen euro. Dat is 4,3 procent lager dan een jaar geleden. BMW wijt dat aan de aanhoudend lage koers van de Amerikaanse dollar en de Japanse yen en aan hogere materiaalkosten. Ook had de Duitse fabrikant te maken met hoge kosten voor het lanceren van nieuwe modellen en voor de ontwikkeling van zuinige en schonere motoren. De omzet nam met 11,3 procent toe naar 14,6 miljard euro. Hoewel de omstandigheden moeilijk blijven, verwacht BMW Group over de komende maanden 'goede vooruitgang te kunnen boeken'.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW ziet kwartaalwinst inzakken - Automobielmanagement.nl

BMW ziet kwartaalwinst inzakken

Vier procent lagere winst met veel meer verkochte auto’s. Het ligt aan de dollar en aan de materiaalkosten.

BMW heeft in het tweede kwartaal weliswaar 8,6 procent meer auto's verkocht – in totaal 397 duizend – dan in dezelfde periode een jaar geleden maar zag de kwartaalwinst inzakken naar 753 miljoen euro. Dat is 4,3 procent lager dan een jaar geleden. BMW wijt dat aan de aanhoudend lage koers van de Amerikaanse dollar en de Japanse yen en aan hogere materiaalkosten. Ook had de Duitse fabrikant te maken met hoge kosten voor het lanceren van nieuwe modellen en voor de ontwikkeling van zuinige en schonere motoren. De omzet nam met 11,3 procent toe naar 14,6 miljard euro. Hoewel de omstandigheden moeilijk blijven, verwacht BMW Group over de komende maanden 'goede vooruitgang te kunnen boeken'.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding