Wabco naar de beurs van New York

Wabco maakt vandaag (2 augustus) als zelfstandig bedrijf zijn debuut op de New York Stock Exchange.

Wabco is een belangrijke leveranciers van elektronische rem-, stabiliteits-, luchtveer- en transmissieregelsystemen voor de bedrijfsvoertuigensector wereldwijd. Wabco Vehicle Control Systems boekte vorig jaar een omzet van ongeveer twee miljard dollar en was voorheen actief als divisie van American Standard Companies. Dat kondigde op 1 februari aan plannen te hebben voor het opsplitsen van het bedrijf. Gisteren, precies zes maanden later, werd deze opsplitsing afgerond. Wabco maakte aanvankelijk deel uit van het in 1869 opgerichte Westinghouse Air Brake Company en werd in 1968 overgenomen door American Standard. Wabco wil nu als zelfstandig bedrijf de service naar klanten blijven verbeteren en zich richten op het uitbreiden van de mogelijkheden in de bedrijfsvoertuigensector wereldwijd, aldus het persbericht. De onderneming vervolgt haar groeistrategieën in opkomende markten zoals China, India en Oost-Europa en blijft ook haar activiteiten op de markt van vervangingsonderdelen voor bedrijfsvoertuigen uitbreiden. In Nederland zijn twee vestigingen van Wabco. Het productiebedrijf in Meppel (280 man) en het verkoopkantoor in Rotterdam. www.wabco-auto.com .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Wabco naar de beurs van New York - Automobielmanagement.nl

Wabco naar de beurs van New York

Wabco maakt vandaag (2 augustus) als zelfstandig bedrijf zijn debuut op de New York Stock Exchange.

Wabco is een belangrijke leveranciers van elektronische rem-, stabiliteits-, luchtveer- en transmissieregelsystemen voor de bedrijfsvoertuigensector wereldwijd. Wabco Vehicle Control Systems boekte vorig jaar een omzet van ongeveer twee miljard dollar en was voorheen actief als divisie van American Standard Companies. Dat kondigde op 1 februari aan plannen te hebben voor het opsplitsen van het bedrijf. Gisteren, precies zes maanden later, werd deze opsplitsing afgerond. Wabco maakte aanvankelijk deel uit van het in 1869 opgerichte Westinghouse Air Brake Company en werd in 1968 overgenomen door American Standard. Wabco wil nu als zelfstandig bedrijf de service naar klanten blijven verbeteren en zich richten op het uitbreiden van de mogelijkheden in de bedrijfsvoertuigensector wereldwijd, aldus het persbericht. De onderneming vervolgt haar groeistrategieën in opkomende markten zoals China, India en Oost-Europa en blijft ook haar activiteiten op de markt van vervangingsonderdelen voor bedrijfsvoertuigen uitbreiden. In Nederland zijn twee vestigingen van Wabco. Het productiebedrijf in Meppel (280 man) en het verkoopkantoor in Rotterdam. www.wabco-auto.com .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding