Toyota stelt hybride modellen uit

Toyota stelt de lancering van nieuwe hybride modellen één of twee jaar uit. Het merk vreest dat de daarin gebruikte lithium-ion batterijen niet veilig zijn.

Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Toyota wilde de komende drie jaar een twaalftal nieuwe hybride wagens lanceren, als opvolger voor de succesvolle Prius. Maar de plannen staan nu voorlopig op een laag pitje. Lithium-ion batterijen kunnen oververhit raken, waardoor brand of zelfs een explosie kan ontstaan. Dat gebeurde eerder dit jaar in Sony laptops, waarna het elektronicaconcern miljoenen computers moest terugroepen. In de huidige Prius gebruikt Toyota overigens andersoortige batterijen, die geen problemen veroorzaken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota stelt hybride modellen uit - Automobielmanagement.nl

Toyota stelt hybride modellen uit

Toyota stelt de lancering van nieuwe hybride modellen één of twee jaar uit. Het merk vreest dat de daarin gebruikte lithium-ion batterijen niet veilig zijn.

Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Toyota wilde de komende drie jaar een twaalftal nieuwe hybride wagens lanceren, als opvolger voor de succesvolle Prius. Maar de plannen staan nu voorlopig op een laag pitje. Lithium-ion batterijen kunnen oververhit raken, waardoor brand of zelfs een explosie kan ontstaan. Dat gebeurde eerder dit jaar in Sony laptops, waarna het elektronicaconcern miljoenen computers moest terugroepen. In de huidige Prius gebruikt Toyota overigens andersoortige batterijen, die geen problemen veroorzaken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding