Duitse merken lopen milieuachterstand in

Duitse autofabrikanten zijn bezig hun milieuachterstand ten opzichte van de Japanse concurrentie in te lopen.

Dat blijkt uit een studie van de Verkehrsclub Deutschland (VCD). Nieuwe modellen in de kleinere compacte klasse en gezinsauto’s van Audi, BMW en Volkswagen stoten minder CO2 uit dan hun voorgangers. Toch prijken in de toptien van de nieuwste ‘VCD-Auto-Umweltliste’ (meer dan 350 modellen) zeven fabrikanten uit Japan. Totaalwinnaar als het gaat om verbruik, uitstoot en geluidsproductie werd net als vorig jaar de Honda Civic Hybrid. Het zilver ging naar de Toyota Prius. De meest ‘groene’ Duitse auto is de VW Polo BlueMotion (plaats zeven). Een woordvoerder van de VCD zegt blij te zijn dat de Duitse autofabrikanten “eindelijk ook inzetten op zuinige personenauto’s. Voorloper op het gebied van klimaatbescherming zijn we echter nog lang niet.” De organisatie roept daarom de autoconcerns op meer reclame te maken voor schone modellen, zodat ze uit hun huidige nichepositie komen. Kritiek uit de VCD op het feit dat de Duitse fabrikanten enerzijds het milieu een warmer hart toedragen maar anderzijds druk doende zijn met de verkoop van “luxe terreinauto’s met extreem hoge verbruik.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse merken lopen milieuachterstand in - Automobielmanagement.nl

Duitse merken lopen milieuachterstand in

Duitse autofabrikanten zijn bezig hun milieuachterstand ten opzichte van de Japanse concurrentie in te lopen.

Dat blijkt uit een studie van de Verkehrsclub Deutschland (VCD). Nieuwe modellen in de kleinere compacte klasse en gezinsauto’s van Audi, BMW en Volkswagen stoten minder CO2 uit dan hun voorgangers. Toch prijken in de toptien van de nieuwste ‘VCD-Auto-Umweltliste’ (meer dan 350 modellen) zeven fabrikanten uit Japan. Totaalwinnaar als het gaat om verbruik, uitstoot en geluidsproductie werd net als vorig jaar de Honda Civic Hybrid. Het zilver ging naar de Toyota Prius. De meest ‘groene’ Duitse auto is de VW Polo BlueMotion (plaats zeven). Een woordvoerder van de VCD zegt blij te zijn dat de Duitse autofabrikanten “eindelijk ook inzetten op zuinige personenauto’s. Voorloper op het gebied van klimaatbescherming zijn we echter nog lang niet.” De organisatie roept daarom de autoconcerns op meer reclame te maken voor schone modellen, zodat ze uit hun huidige nichepositie komen. Kritiek uit de VCD op het feit dat de Duitse fabrikanten enerzijds het milieu een warmer hart toedragen maar anderzijds druk doende zijn met de verkoop van “luxe terreinauto’s met extreem hoge verbruik.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding