Duitsers houden het meest van DaimlerChrysler

Daimler-Chrysler is met afstand de populairste onderneming van de Duitsers.

In een onderzoek door PricewaterhouseCoopers noemde meer dan tien procent van de 1001 ondervraagden het autoconcern als favoriet. Siemens eindigde met zes procent als tweede. Een merkexpert van PwC tekent aan dat automerken bij dit soort populariteitspeilingen onder consumenten traditioneel altijd een streepje voor hebben op andere fabrikanten. Toch noemt deze deskundige de koppositie van DaimlerChrysler opvallend, aangezien het bedrijf in de afgelopen maanden niet alleen maar positieve krantenkoppen oogstte. In de top tien staan behalve DC ook BMW (plaats drie), VW (vier), Porsche (zes) en Audi (zeven). Het onderzoek leert, niet geheel onverwacht, dat DaimlerChrysler vooral door zestigplussers gewaardeerd wordt. BMW daarentegen scoort goed bij jongeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitsers houden het meest van DaimlerChrysler - Automobielmanagement.nl

Duitsers houden het meest van DaimlerChrysler

Daimler-Chrysler is met afstand de populairste onderneming van de Duitsers.

In een onderzoek door PricewaterhouseCoopers noemde meer dan tien procent van de 1001 ondervraagden het autoconcern als favoriet. Siemens eindigde met zes procent als tweede. Een merkexpert van PwC tekent aan dat automerken bij dit soort populariteitspeilingen onder consumenten traditioneel altijd een streepje voor hebben op andere fabrikanten. Toch noemt deze deskundige de koppositie van DaimlerChrysler opvallend, aangezien het bedrijf in de afgelopen maanden niet alleen maar positieve krantenkoppen oogstte. In de top tien staan behalve DC ook BMW (plaats drie), VW (vier), Porsche (zes) en Audi (zeven). Het onderzoek leert, niet geheel onverwacht, dat DaimlerChrysler vooral door zestigplussers gewaardeerd wordt. BMW daarentegen scoort goed bij jongeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding