Bezem veegt al bij Chrysler

Bij Chrysler begint de schoonmaak gestalte te krijgen. Het bedrijf heeft drie fabrieksdirecteuren vervangen en een topmanager benoemd die het herstructureringsplan in de gaten moet houden.

De nieuwe topmanager is de 38-jarige Andreas Schell. Hij was de assistent van Tom LaSorda, de vorige baas van Chrysler. LaSorda is door de verkoop van tachtig procent van Chrysler aan Cerberus Capital Management vertrokken en vervangen door Bob Nardelli. De maatregelen volgen een maand nadat Nardelli is aangesteld als chef van Chrysler. Nardelli heeft een ‘hard-charging style’ en van hem wordt verwacht dat hij een opschudding van Chrysler gaat inzetten. De vervangen fabrieksdirecteuren zouden niet gedwongen zijn te vertrekken, schrijft Financial Times, maar de verwachting is dat bij ‘The New Chrysler’ alles niet bij het oude blijft. De coo van Chrysler vertrok al stilletjes voordat Cerberus de boel overnam. Chrysler heeft Deborah Wahl Meyer inmiddels aangesteld als chief marketing officer. Zij komt van Lexus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bezem veegt al bij Chrysler - Automobielmanagement.nl

Bezem veegt al bij Chrysler

Bij Chrysler begint de schoonmaak gestalte te krijgen. Het bedrijf heeft drie fabrieksdirecteuren vervangen en een topmanager benoemd die het herstructureringsplan in de gaten moet houden.

De nieuwe topmanager is de 38-jarige Andreas Schell. Hij was de assistent van Tom LaSorda, de vorige baas van Chrysler. LaSorda is door de verkoop van tachtig procent van Chrysler aan Cerberus Capital Management vertrokken en vervangen door Bob Nardelli. De maatregelen volgen een maand nadat Nardelli is aangesteld als chef van Chrysler. Nardelli heeft een ‘hard-charging style’ en van hem wordt verwacht dat hij een opschudding van Chrysler gaat inzetten. De vervangen fabrieksdirecteuren zouden niet gedwongen zijn te vertrekken, schrijft Financial Times, maar de verwachting is dat bij ‘The New Chrysler’ alles niet bij het oude blijft. De coo van Chrysler vertrok al stilletjes voordat Cerberus de boel overnam. Chrysler heeft Deborah Wahl Meyer inmiddels aangesteld als chief marketing officer. Zij komt van Lexus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding