Mahindra kijkt in de boeken bij Ford-dochters

Het Indiase Mahindra & Mahindra doet een boekenonderzoek bij Ford in verband met de beoogde verkoop van Land Rover en Jaguar. Maar Mahindra zou het liefst alleen Land Rover kopen.

Mahindra is vooral bekend als producent van bedrijfswagens. Het heeft plannen een zuinige en laaggeprijsde suv op de markt te brengen in de VS in 2009. Bovendien wil Mahindra zijn Scorpio suv nog dit jaar op de markt brengen in de U.K. Het netwerk van Land Rover zou daarvoor een goede basis kunnen zijn. Maar veel analisten zijn sceptisch over het nut van Jaguar voor Mahindra, schrijft Financial Times. Aan de andere kant wil Ford beide merken in één deal verkopen voor, naar verluidt, drie miljard dollar. Mahindra & Mahindra is onderdeel van een van de grootste industriële groepen uit India. Ook Tata heeft belangstelling voor de Ford-merken. Verder hebben de investeringsmaatschappijen TPG Capital, Cerberus Capital Management, Ripplewood Holdings en One Equity Partners belangstelling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mahindra kijkt in de boeken bij Ford-dochters - Automobielmanagement.nl

Mahindra kijkt in de boeken bij Ford-dochters

Het Indiase Mahindra & Mahindra doet een boekenonderzoek bij Ford in verband met de beoogde verkoop van Land Rover en Jaguar. Maar Mahindra zou het liefst alleen Land Rover kopen.

Mahindra is vooral bekend als producent van bedrijfswagens. Het heeft plannen een zuinige en laaggeprijsde suv op de markt te brengen in de VS in 2009. Bovendien wil Mahindra zijn Scorpio suv nog dit jaar op de markt brengen in de U.K. Het netwerk van Land Rover zou daarvoor een goede basis kunnen zijn. Maar veel analisten zijn sceptisch over het nut van Jaguar voor Mahindra, schrijft Financial Times. Aan de andere kant wil Ford beide merken in één deal verkopen voor, naar verluidt, drie miljard dollar. Mahindra & Mahindra is onderdeel van een van de grootste industriële groepen uit India. Ook Tata heeft belangstelling voor de Ford-merken. Verder hebben de investeringsmaatschappijen TPG Capital, Cerberus Capital Management, Ripplewood Holdings en One Equity Partners belangstelling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding