Nieuwe XF cruciaal voor Jaguar

Op de IAA presenteert de Ford-dochter de nieuwe vijfdeurs ‘sports saloon’ die het merk zal maken of breken.

Hoe deze nieuwe XF ontvangen wordt, is essentieel voor de toekomst van de Britse Ford-dochter. Jaguar staat in de etalage en er hebben zich inmiddels diverse gegadigden gemeld. Diverse analisten spreken in de zakenkrant Finacial Times over het model waar alles om zal draaien. Jaguar spreekt zelf van ‘een dramatische expressie van Jaguar’s krachtige nieuwe designtaal’ maar of die fraaie bewoordingen het gewenste effect bij de klanten zullen hebben, moet de toekomst leren. Jaguar is sinds 1999 verliesgevend en de verkoopresultaten zijn gedaald van 130 duizend naar maar 75 duizend vorig jaar. Veel van de klanten zouden uitwijken naar merken als BMW en Audi omdat men ontevreden zou zijn over de dikke, lompe, vormgeving van Jaguar. Nu het beconcurreren met de grote luxemerken zoals BMW is mislukt, zal Jaguar zich richten op de niche premium strategie en de strijd aangaan met de kleine producenten zoals Porsche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe XF cruciaal voor Jaguar - Automobielmanagement.nl

Nieuwe XF cruciaal voor Jaguar

Op de IAA presenteert de Ford-dochter de nieuwe vijfdeurs ‘sports saloon’ die het merk zal maken of breken.

Hoe deze nieuwe XF ontvangen wordt, is essentieel voor de toekomst van de Britse Ford-dochter. Jaguar staat in de etalage en er hebben zich inmiddels diverse gegadigden gemeld. Diverse analisten spreken in de zakenkrant Finacial Times over het model waar alles om zal draaien. Jaguar spreekt zelf van ‘een dramatische expressie van Jaguar’s krachtige nieuwe designtaal’ maar of die fraaie bewoordingen het gewenste effect bij de klanten zullen hebben, moet de toekomst leren. Jaguar is sinds 1999 verliesgevend en de verkoopresultaten zijn gedaald van 130 duizend naar maar 75 duizend vorig jaar. Veel van de klanten zouden uitwijken naar merken als BMW en Audi omdat men ontevreden zou zijn over de dikke, lompe, vormgeving van Jaguar. Nu het beconcurreren met de grote luxemerken zoals BMW is mislukt, zal Jaguar zich richten op de niche premium strategie en de strijd aangaan met de kleine producenten zoals Porsche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding