Mercedes gaat Bluetec-techniek vermarkten

Mercedes-Benz gaat zijn Bluetec-techniek voor diesels binnenkort aanbieden aan alle autofabrikanten.

Mercedes denkt dat de techniek hierdoor snel verspreid wordt, zo meldt auto motor und sport. De Bluetecs zijn al in november vorig jaar in Noord-Amerika geïntroduceerd (E320) maar in Europa wordt de eerste in december verwacht. Het zal gaan om de E300 Bluetec. In de VS werken de Duitse merken Mercedes, BMW. Audi en VW samen om het imago van de diesel te verbeteren op het gebied van verbruik, prestaties en uitstoot. De merken gebruiken daarvoor de naam Bluetec als ‘soortnaam’ voor diesels die aan de hoogste emissienormen voldoen en goede prestaties leveren. De merken zullen elk met gebruikmaking van hun eigen technieken aan de normen voldoen. Bluetec is een modulair concept dat gebruik maakt van een scala aan technische maatregelen, waarvan een aantal de vervuilde emissies in de motor vermindert terwijl andere een effectieve methode bieden om de uitlaatgassen te reinigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes gaat Bluetec-techniek vermarkten - Automobielmanagement.nl

Mercedes gaat Bluetec-techniek vermarkten

Mercedes-Benz gaat zijn Bluetec-techniek voor diesels binnenkort aanbieden aan alle autofabrikanten.

Mercedes denkt dat de techniek hierdoor snel verspreid wordt, zo meldt auto motor und sport. De Bluetecs zijn al in november vorig jaar in Noord-Amerika geïntroduceerd (E320) maar in Europa wordt de eerste in december verwacht. Het zal gaan om de E300 Bluetec. In de VS werken de Duitse merken Mercedes, BMW. Audi en VW samen om het imago van de diesel te verbeteren op het gebied van verbruik, prestaties en uitstoot. De merken gebruiken daarvoor de naam Bluetec als ‘soortnaam’ voor diesels die aan de hoogste emissienormen voldoen en goede prestaties leveren. De merken zullen elk met gebruikmaking van hun eigen technieken aan de normen voldoen. Bluetec is een modulair concept dat gebruik maakt van een scala aan technische maatregelen, waarvan een aantal de vervuilde emissies in de motor vermindert terwijl andere een effectieve methode bieden om de uitlaatgassen te reinigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding