VW wil de helft van Proton

Volkswagen wil om te beginnen een aandeel van twintig procent kopen van het Maleisische Proton. Daarna zou het aandeel moeten worden vergroot tot vijftig procent.

Volkswagen zal een voorstel doen aan de Maleisische regering, zo meldt het persbureau Reuters. De gedachte is dat de Maleisische regering zich geleidelijk aan terugtrekt uit het bedrijf en de eventuele verliezen tijdens de opstartperiode voor zijn rekening neemt. Volkswagen zou zijn aandeel willen laten groeien naar vijftig procent in vijf jaar tijd. Volkswagen zoekt al lang naar een mogelijkheid om zijn positie in de regio Zuidoost-Azië te kunnen versterken. Proton heeft te maken met een dalend marktaandeel door steeds meer concurrentie wil graag een deal met een wereldmerk om te kunnen overleven en zichzelf te kunnen herpakken. In november 2006 heeft de Maleisische regering verklaard dat het overwoog Volkswagen toestemming te geven een aandeel in Proton te kopen. Maleisië praatte in dit verband overigens ook met PSA Peugeot Citroën en met GM. Proton is in 1983 opgezet voor de voormalige minister-president Mahathir Mohamad en heeft lange tijd bescherming van de staat genoten. In zijn glorietijd had het merk een aandeel van vijftig procent op de thuismarkt. Maar sinds de beperkingen voor de concurrentie geleidelijk verdwenen, heeft het merk veel marktaandeel verloren aan buitenlandse merken en aan het andere Maleisische merk Perodua.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW wil de helft van Proton - Automobielmanagement.nl

VW wil de helft van Proton

Volkswagen wil om te beginnen een aandeel van twintig procent kopen van het Maleisische Proton. Daarna zou het aandeel moeten worden vergroot tot vijftig procent.

Volkswagen zal een voorstel doen aan de Maleisische regering, zo meldt het persbureau Reuters. De gedachte is dat de Maleisische regering zich geleidelijk aan terugtrekt uit het bedrijf en de eventuele verliezen tijdens de opstartperiode voor zijn rekening neemt. Volkswagen zou zijn aandeel willen laten groeien naar vijftig procent in vijf jaar tijd. Volkswagen zoekt al lang naar een mogelijkheid om zijn positie in de regio Zuidoost-Azië te kunnen versterken. Proton heeft te maken met een dalend marktaandeel door steeds meer concurrentie wil graag een deal met een wereldmerk om te kunnen overleven en zichzelf te kunnen herpakken. In november 2006 heeft de Maleisische regering verklaard dat het overwoog Volkswagen toestemming te geven een aandeel in Proton te kopen. Maleisië praatte in dit verband overigens ook met PSA Peugeot Citroën en met GM. Proton is in 1983 opgezet voor de voormalige minister-president Mahathir Mohamad en heeft lange tijd bescherming van de staat genoten. In zijn glorietijd had het merk een aandeel van vijftig procent op de thuismarkt. Maar sinds de beperkingen voor de concurrentie geleidelijk verdwenen, heeft het merk veel marktaandeel verloren aan buitenlandse merken en aan het andere Maleisische merk Perodua.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding