Staking bedreigt herstructureringplannen GM

De vakbond United Auto Workers heeft gisteren een nationale staking uitgeroepen voor tachtigduizend man in zeventig fabrieken.

De aanleiding is een breuk in de gesprekken tussen de bond en de GM-directie over een nieuwe contract voor de komende vier jaar, zo meldt Financial Times. Een ‘walkout’ op landelijk niveau is voor het laatst uitgeroepen in 1976 bij Ford. GM zelf is voor het laatst getroffen in 1998, maar toen ging het over slechts twee fabrieken, in Flint (Michigan). Die staking hield echter 53 dagen aan, waardoor de gang van zaken bij GM in de gehele VS uiteindelijk tot stilstand kwam. De afgelopen week was er optimisme dat het tussen beide partijen goed zou komen, na drie weken van intensief overleg. Uiteindelijk is echter toch een staking uitgeroepen. Het geschil draait volgens GM om de werkgelegenheid van de medewerkers en de levensvatbaarheid van het bedrijf op lange termijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Staking bedreigt herstructureringplannen GM - Automobielmanagement.nl

Staking bedreigt herstructureringplannen GM

De vakbond United Auto Workers heeft gisteren een nationale staking uitgeroepen voor tachtigduizend man in zeventig fabrieken.

De aanleiding is een breuk in de gesprekken tussen de bond en de GM-directie over een nieuwe contract voor de komende vier jaar, zo meldt Financial Times. Een ‘walkout’ op landelijk niveau is voor het laatst uitgeroepen in 1976 bij Ford. GM zelf is voor het laatst getroffen in 1998, maar toen ging het over slechts twee fabrieken, in Flint (Michigan). Die staking hield echter 53 dagen aan, waardoor de gang van zaken bij GM in de gehele VS uiteindelijk tot stilstand kwam. De afgelopen week was er optimisme dat het tussen beide partijen goed zou komen, na drie weken van intensief overleg. Uiteindelijk is echter toch een staking uitgeroepen. Het geschil draait volgens GM om de werkgelegenheid van de medewerkers en de levensvatbaarheid van het bedrijf op lange termijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding