Nog een geïnteresseerde in Jaguar en Land Rover

Naast Tata, Mahindra & Mahindra, Cerburus (Chrysler), TPG, Ripplewood, Apollo en One Equity kijkt nu ook Terra Firma naar de luxe Ford-merken.

Dat meldt de zakenkrant Financial Times. Terra Firma is een private equity bedrijf dat buy-outs doet en is opgericht door de steenrijke Brit Guy Hands (48). Terra heeft om informatie gevraagd bij Ford en heeft wat boekenonderzoek gedaan. Terra zou mogelijk een bod doen maar aan de andere kant wordt verwacht dat Terra zijn handen momenteel vol heeft aan de acquisitie van het muziekbedrijf EMI. Het bedrijf zelf heeft geen commentaar gegeven op de zaak. Overigens zijn in de Indiase pers (onbevestigde) berichten verschenen dat Mahindra & Mahindra (trucks en suv’s) van een bod zou afzien. Dat merk is namelijk alleen in Land Rover geïnteresseerd en Ford wil beide merken in één koop van de hand doen. Ford Motor zou de verkoop eind dit jaar of begin volgend jaar willen afronden. Het wordt verwacht dat Ford volgende maand de eerste biedingen wil ontvangen om een beeld van de situatie te krijgen. De Amerikanen hebben bij de presentatie van de halfjaarcijfers gezegd 'geen definitieve beslissing te hebben genomen over de toekomst' van Jaguar en Land Rover. Enkele geïnteresseerden in Jaguar en Land Rover hebben Ford al gevraagd meer duidelijkheid te geven voordat zij (nog) meer geld steken in het boekenonderzoek. Ford onderzoekt ook de mogelijkheden van de verkoop van Volvo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nog een geïnteresseerde in Jaguar en Land Rover - Automobielmanagement.nl

Nog een geïnteresseerde in Jaguar en Land Rover

Naast Tata, Mahindra & Mahindra, Cerburus (Chrysler), TPG, Ripplewood, Apollo en One Equity kijkt nu ook Terra Firma naar de luxe Ford-merken.

Dat meldt de zakenkrant Financial Times. Terra Firma is een private equity bedrijf dat buy-outs doet en is opgericht door de steenrijke Brit Guy Hands (48). Terra heeft om informatie gevraagd bij Ford en heeft wat boekenonderzoek gedaan. Terra zou mogelijk een bod doen maar aan de andere kant wordt verwacht dat Terra zijn handen momenteel vol heeft aan de acquisitie van het muziekbedrijf EMI. Het bedrijf zelf heeft geen commentaar gegeven op de zaak. Overigens zijn in de Indiase pers (onbevestigde) berichten verschenen dat Mahindra & Mahindra (trucks en suv’s) van een bod zou afzien. Dat merk is namelijk alleen in Land Rover geïnteresseerd en Ford wil beide merken in één koop van de hand doen. Ford Motor zou de verkoop eind dit jaar of begin volgend jaar willen afronden. Het wordt verwacht dat Ford volgende maand de eerste biedingen wil ontvangen om een beeld van de situatie te krijgen. De Amerikanen hebben bij de presentatie van de halfjaarcijfers gezegd 'geen definitieve beslissing te hebben genomen over de toekomst' van Jaguar en Land Rover. Enkele geïnteresseerden in Jaguar en Land Rover hebben Ford al gevraagd meer duidelijkheid te geven voordat zij (nog) meer geld steken in het boekenonderzoek. Ford onderzoekt ook de mogelijkheden van de verkoop van Volvo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding