Daimler doet Westfalia van de hand

Daimler heeft motorhomefabrikant Westfalia Van Conversion verkocht aan Aurelius AG. Dat is een industrieholding in München.

Dat meldt Auto Motor und Sport. De bedrijven hebben geen bedrag genoemd. Daimler heeft zich van Westfalia ontdaan omdat het niet (meer) tot de kernactiviteiten zou behoren. Maar de autofabrikant wil wel motorhomes op Mercedes-basis bij Westfalia laten maken. Westfalia Van Conversion is gevestigd in Rheda-Wiedenbrück, heeft 230 mensen in dienst en zet zo’n vijftig miljoen euro om. Daimler heeft sinds 1999 een aandeel van 49 procent in Westfalia en sinds 2001 was het honderd procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler doet Westfalia van de hand - Automobielmanagement.nl

Daimler doet Westfalia van de hand

Daimler heeft motorhomefabrikant Westfalia Van Conversion verkocht aan Aurelius AG. Dat is een industrieholding in München.

Dat meldt Auto Motor und Sport. De bedrijven hebben geen bedrag genoemd. Daimler heeft zich van Westfalia ontdaan omdat het niet (meer) tot de kernactiviteiten zou behoren. Maar de autofabrikant wil wel motorhomes op Mercedes-basis bij Westfalia laten maken. Westfalia Van Conversion is gevestigd in Rheda-Wiedenbrück, heeft 230 mensen in dienst en zet zo’n vijftig miljoen euro om. Daimler heeft sinds 1999 een aandeel van 49 procent in Westfalia en sinds 2001 was het honderd procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding