Weer recalls van Toyota’s

Toyota heeft in Japan 470 duizend auto’s teruggeroepen. Dat is de vijfde recall-actie dit jaar.

Door de enorme groei van Toyota heeft het merk problemen met zijn wereldwijd vermaarde kwaliteit. De recalls volgen op een klap die Toyota ook al kreeg in de VS toen Consumer Report, een consumentenblad, heeft gezegd niet langer automatisch alle nieuwe Toyota’s te zullen aanbevelen. Toyota kwam op de derde plaats qua betrouwbaarheid na Honda en Subaru en twee Toyota’s hadden een voorspelde betrouwbaarheid die onder het gemiddelde lag, zo meldt Financial Times. De druk op de reputatie van Toyota volgt op de groeiperiode van het merk die ertoe zal leiden dat Toyota dit jaar GM zal inhalen als grootste autoproducent, De recalls van Toyota in Japan en de VS betreffen bijna 1,2 miljoen auto’s dit jaar. Vorig jaar betrof het 2,1 miljoen auto’s. Sinds er een taskforce is ingesteld die direct onder leiding staat van top Watanabe is het merk weer op de weg terug. Toyota bouwde in 2003 ongeveer zes miljoen auto’s; in 2007 zullen dat er ruim acht miljoen zijn. De omzet en met name ook de winstcijfers van het concern zijn zeer goed.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Weer recalls van Toyota’s - Automobielmanagement.nl

Weer recalls van Toyota’s

Toyota heeft in Japan 470 duizend auto’s teruggeroepen. Dat is de vijfde recall-actie dit jaar.

Door de enorme groei van Toyota heeft het merk problemen met zijn wereldwijd vermaarde kwaliteit. De recalls volgen op een klap die Toyota ook al kreeg in de VS toen Consumer Report, een consumentenblad, heeft gezegd niet langer automatisch alle nieuwe Toyota’s te zullen aanbevelen. Toyota kwam op de derde plaats qua betrouwbaarheid na Honda en Subaru en twee Toyota’s hadden een voorspelde betrouwbaarheid die onder het gemiddelde lag, zo meldt Financial Times. De druk op de reputatie van Toyota volgt op de groeiperiode van het merk die ertoe zal leiden dat Toyota dit jaar GM zal inhalen als grootste autoproducent, De recalls van Toyota in Japan en de VS betreffen bijna 1,2 miljoen auto’s dit jaar. Vorig jaar betrof het 2,1 miljoen auto’s. Sinds er een taskforce is ingesteld die direct onder leiding staat van top Watanabe is het merk weer op de weg terug. Toyota bouwde in 2003 ongeveer zes miljoen auto’s; in 2007 zullen dat er ruim acht miljoen zijn. De omzet en met name ook de winstcijfers van het concern zijn zeer goed.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding