Kwart personeel weg bij Chrysler LLC

Chrysler LLC, ofwel het nieuwe Chrysler, gaat nog eens tienduizend man personeel ontslaan. Bovendien worden vier modellen uit productie genomen.

Cumulatief gaat het dan om een kwart van het totale personeelsbestand van het Amerikaanse merk. Chrysler heeft bekendgemaakt dat het diverse herstructureringsmaatregelen gaat doorvoeren. Dit betekent onder meer dat er in Amerika tienduizend extra ontslagen, waaronder duizend zogenoemde ‘white collars’, volgen op de al eerder aangekondigde dertienduizend. Cumulatief is dat een kwart van het personeelsbestand. Chrysler heeft ‘een goede uitgangspositie met een breed gamma van modellen met onder meer viercilindermotoren’ maar de aandacht zal verschuiven naar compactere en minder milieubelastende auto’s, al dan niet voorzien van alternatieve aandrijfvormen. Een ander onderdeel van het maatregelenpakket is dat vier modellen uit productie gaan: de Dodge Magnum, de Chrysler Pacifica, de PT Cruiser Convertible en de Crossfire. Die laatste is op de Mercedes SLK gebaseerd en wordt bij Karmann in het Duitse Osnabrück gebouwd. Behalve het (op termijn) verdwijnen van de Crossfire en PT Cruiser Convertible heeft de uitvoering van de herstructurering geen gevolgen voor de Nederlandse markt. Dat stelt Marco Broere, directeur van Chrysler Nederland. Meer hierover in AM 20 van 9 november.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kwart personeel weg bij Chrysler LLC - Automobielmanagement.nl

Kwart personeel weg bij Chrysler LLC

Chrysler LLC, ofwel het nieuwe Chrysler, gaat nog eens tienduizend man personeel ontslaan. Bovendien worden vier modellen uit productie genomen.

Cumulatief gaat het dan om een kwart van het totale personeelsbestand van het Amerikaanse merk. Chrysler heeft bekendgemaakt dat het diverse herstructureringsmaatregelen gaat doorvoeren. Dit betekent onder meer dat er in Amerika tienduizend extra ontslagen, waaronder duizend zogenoemde ‘white collars’, volgen op de al eerder aangekondigde dertienduizend. Cumulatief is dat een kwart van het personeelsbestand. Chrysler heeft ‘een goede uitgangspositie met een breed gamma van modellen met onder meer viercilindermotoren’ maar de aandacht zal verschuiven naar compactere en minder milieubelastende auto’s, al dan niet voorzien van alternatieve aandrijfvormen. Een ander onderdeel van het maatregelenpakket is dat vier modellen uit productie gaan: de Dodge Magnum, de Chrysler Pacifica, de PT Cruiser Convertible en de Crossfire. Die laatste is op de Mercedes SLK gebaseerd en wordt bij Karmann in het Duitse Osnabrück gebouwd. Behalve het (op termijn) verdwijnen van de Crossfire en PT Cruiser Convertible heeft de uitvoering van de herstructurering geen gevolgen voor de Nederlandse markt. Dat stelt Marco Broere, directeur van Chrysler Nederland. Meer hierover in AM 20 van 9 november.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding