Acht miljoen Corsa’s in 25 jaar Zaragoza

De Spaanse GM-fabriek bestaat 25 jaar. GM’s grootste Europese productiesite in de Noord-Spaanse provincie Aragon bouwde 9,34 miljoen auto’s waarvan acht miljoen Corsa’s.

GM España levert een aanzienlijke bijdrage aan de productie van de provincie Aragon. De fabriek en haar leveranciers vertegenwoordigen ongeveer een vierde van de industriële productie en de helft van de export van de provincie. GM investeerde meer dan 3,8 miljard euro in de bouw van de fabriek en in voortdurende verbeteringen en aanpassingen om de modernste technologieën op te nemen. De Zaragoza-fabriek produceert ruim tweeduizend auto’s per dag. Momenteel werken er achtduizend werknemers in drieploegendienst. Het vestigen van GM in Aragon was ook een belangrijke stap voor Opel als fabrikant want met de verworven status van binnenlands producent kon de fabrikant voor het eerst het complete Opel-gamma aanbieden zonder de vroegere importbeperkingen. Dat bood Opel de mogelijkheid zijn modellen tegen aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Momenteel zijn er ongeveer anderhalf miljoen personenauto’s van het merk Opel geregistreerd in Spanje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Acht miljoen Corsa’s in 25 jaar Zaragoza - Automobielmanagement.nl

Acht miljoen Corsa’s in 25 jaar Zaragoza

De Spaanse GM-fabriek bestaat 25 jaar. GM’s grootste Europese productiesite in de Noord-Spaanse provincie Aragon bouwde 9,34 miljoen auto’s waarvan acht miljoen Corsa’s.

GM España levert een aanzienlijke bijdrage aan de productie van de provincie Aragon. De fabriek en haar leveranciers vertegenwoordigen ongeveer een vierde van de industriële productie en de helft van de export van de provincie. GM investeerde meer dan 3,8 miljard euro in de bouw van de fabriek en in voortdurende verbeteringen en aanpassingen om de modernste technologieën op te nemen. De Zaragoza-fabriek produceert ruim tweeduizend auto’s per dag. Momenteel werken er achtduizend werknemers in drieploegendienst. Het vestigen van GM in Aragon was ook een belangrijke stap voor Opel als fabrikant want met de verworven status van binnenlands producent kon de fabrikant voor het eerst het complete Opel-gamma aanbieden zonder de vroegere importbeperkingen. Dat bood Opel de mogelijkheid zijn modellen tegen aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Momenteel zijn er ongeveer anderhalf miljoen personenauto’s van het merk Opel geregistreerd in Spanje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding